søndag 30. mai 2010

Hvilke kamera.


Leter etter kamera om dagen og har kommet over et par jeg liker. Vil helst ha et jeg kan ta video og bilder i et kamera så jeg slipper å ha to.


Det andre jeg liker er µ TOUGH-8010
Fordelen her er at en kan putte det i lommen tåler en støyt, vanntett til 10 m full HD film og bilder.


Rune

2 kommentarer:

 1. Olympus har mange fine kamera, og m4/3-standarden gir god bildekvalitet i ganske kompakte kamerahus.
  Dessverre er ikke videofunksjonen så god man kunne ønske. Det vil si, du får super video, men autofokusen er ikke god nok under opptak, så du er nesten avhengig av å fokusere manuelt. Ikke så vrient når du har vendt deg til det, men upraktisk når du trekker opp kameraet og skal fange noe som går litt fort for seg.

  Panasonic's kameraer skal visstnok være langt bedre på dette, men hvordan G2 du har funnet er vet jeg ikke.
  Jeg vil anbefale deg å ta en titt på Panasonic GH1 også. Den har full HD-video og kommer med et 14-150mm (tilsvarende 28-300 i 35mm format), den er endel dyrere (ca 11000) noe som hovedsaklig skyldes objektivet, men du får nesten alt i ett. Kombinerer du dette med en 20mm f1.7 skulle du være ganske godt dekket.

  Skal du ha med deg pc på turen?
  Hvordan har du tenkt å gjøre det med back-up?

  Et lite kompaktkamera man alltid kan ha i lomma er ingen dum idé. Da går du ikke glipp av ting som forsvinner innen du har rukket å finne frem det store kameraet.

  Nå jeg er på sykkeltur har jeg alltid et i bukselomma (Canon S90) som er klart til å ta bilder på et par sekunder.

  Jeg vet ikke hvordan det kompaktkameraet du har funnet er, men de Olympuskameraene jeg har prøvd har jeg aldri blitt fortrolig med.

  Panasonic har også et lite vanntett kompaktkamera, men det har ikke fått så altfor gode kritikker.
  Her er en test av noen: http://www.akam.no/artikler/canon_d10-_fujifilm_z33_wp-_olympus_tough_8000_og_panasonic_dmc_ft1/70715

  Hvis du skal ha med to kameraer ville jeg lagt mest vekt på robusthet og størrelse på kompaktkameraet, og mindre på bildekvalitet.

  Håper dette var til noe hjelp, og ikke bare forvirring.

  SvarSlett
 2. Hei Erlenba.

  Takker for langt og fint svar. Fikk noe å tenke på her og bestemt meg for å ha to kameraer. Et lite robust kompakt kamera og et stærre. Det skjer ofte ting når en ikke har kamera på seg.
  Ang data maskin skal jeg ha en med meg. Tenkte å sende dvd cd hjem underveis som backup. Ikke kjøpt enda, men tenkte på dette http://www.amentio.no/Avdelinger/PCogServere/PC_B%C3%A6rbar/12__-_13,9_/Acer-TravelMate-6293-652G25Mn---Core-2-DLXTQP03280-1070834.aspx. Har du noen forslag så bare kom med det.
  Skal reise ned til Bolivia slutten av september og sykle hjem derfra. Grunnen til Bolivia er at det er åpning av et nytt barnehjem i regi av Boliviafamilien.org som jeg sykler for. De har gitt meg i oppdrag å filme hele åpningen og rundturen til alle hjemmene der som det er 23 stk av.
  De sponset meg med 10000 kr til kjøp av utstyr. Så blir det å filme sykkelturen hjem. Yellowe film vil redigere mine opptak hvis det blir bra.
  Kikket på Panasonic GH1 og synes det så bra ut, men en del dyrere. Ser G2 er en nyere versjon, men dårligere linse. GH1 har full HD som ikke G2 har, men AVCHD Lite (720p). Hva er forskjellen på dette og har det mye å si for kvalitenen?
  Tenkte å ta et lite kurs innen film/foto.

  Takker igen for svaret.
  Lever du av fotografering på heltid?

  Rune

  SvarSlett